Ohjaaja Ridley Scott: ”Olin viikon masentunut kun näin Star Warsin”

Deadline haastatteli mestariohjaaja Ridley Scottia Yksin Marsissa -elokuvan tiimoilta, mutta keskustelussa sivuttiin myös muita asioita, kuten Alien-elokuvan syntyä, Scottin arvostusta Stanley Kubrickia kohtaan ja että hän oli viikon masentunut sen jälkeen, kun näki George Lucasin ohjaaman ja käsikirjoittaman ensimmäisen Tähtien sota -elokuvan.

– Kun elokuva oli ohi, se oli niin tyrmäävän hyvä, että se teki minusta onnettoman. Se on suurin kohteliaisuus jonka voin sille antaa – olin viikon masentunut. En ollut vielä silloin tavannut Georgea, mutta ajattelin, saamarin George. Sitten joku lähetti minulle käsikirjoituksen nimeltä Alien. Sanoin wow ja että teen sen.

Scott perui elokuvan nimeltä Tristan and Isolde nähtyään Lucasin avaruussaagan ensimmäisen osan. Scott mainitsi, että kun näki elokuvan alussa Kuolemantähden, hän ajatteli, ettei voi tehdä Tristania, vaan hänen täytyisi löytää jotain muuta. Scott muisti kehua myös Stanley Kubrickia, joka vaikutti Lucasin tyyliin.

– Design 2001: Avaruusseikkailussa on esikuva sille, että kaikki näyttää aidolta. Jos katsot 2001:stä ja katsot Tähtien sotaa – Stanleyn design vaikutti kaikkiin. Se vaikutti minuun vielä Prometheuksessakin. Stanley todellakin sai sen kohdalleen ja hän oli ikäänkuin meidän kaikkien kummisetä, joten en ollut koskaan kateellinen hänelle.

Ridley Scottin seuraava avaruustarina Yksin Marsissa saa ensi-iltansa 9. lokakuuta tänä vuonna. Pääosissa nähdään Matt Damon.

Kuva: Tähtien sota

Lähde: Deadline

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut