Oksennusta ja sulosäveliä: laatta lentää musakomediassa

27.2.2013 10:52

Näyttelijänä paremmin tunnettu Elizabeth Banks tuotti Pitch Perfectin, jossa hän myös esittää pientä sivuosaa. Hän halusi tehdä isoon yleisöön vetoavan komedian erikoisista ihmisistä, jotka suhtautuvat kuolemanvakavasti harrastukseensa. Käsikirjoittajaksi palkattiin muun muassa 30 Rock -sarjaa kirjoittanut Kay Cannon.

Kun hölmönhupaisaan, iloista musiikkia ja yrjöhuumoria sekoittavaan komediaan haettiin näyttelijöitä, ei Oscar-ehdokkaana Up in the Air -elokuvan sivuosasta ollut Anna Kendrick välttämättä olisi ollut monen mielessä ensimmäinen valinta. Hänellä on kuitenkin salattuja voimavaroja myös musiikin alalla.

– Näyttelin lapsena teatterissa ja olen laulanut suihkussa siitä lähtien, Kendrick nauraa viitaten elokuvan kohtaukseen, jossa hänen esittämänsä Beca pakkovärvätään a cappella -tyttöjoukkueeseen.

– Lauloin kouluaikoina kuorossa ja otin laulutunteja viikottain, mutta minulla ei sinänsä ole laulukoulutusta. Otin roolin hieman peloissani, mutta se oli tosi hauskaa.

Itseään a cappellalle elävien, verisesti kilpailevien laulajien yläpuolella olevana pitävän Becan vastapaino on Amy, Rebel Wilsonin esittämä rehevä australialaistyttö, joka pitää itseään ryhmän todellisena tähtenä. Wilson haluttiin mukaan irrottelutaitojensa ansiosta.

– Rebel lauloi koe-esiintymisessä Lady GaganEdge of Gloryn takoen samalla itseään rintaan nyrkeillään, ohjaaja Jason Moore muistelee. – En edes kuullut laulun loppua, koska nauroin niin täysillä. Rebel suhtautuu kaikkeen upealla avoimuudella, joka sopii roolihahmolle. Hän on peloton.

(Episodi/JV)

Pitch Perfect tulee ensi-iltaan 8. maaliskuuta. Lue lisää elokuvasta uudesta Episodista 2/2013.

Lisää luettavaa