Oletko nähnyt Disney Plussasta löytyvää toimintapätkää? Armotonta ja vauhdikasta leffaa fanittaa Nolan ja Tarantino!

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 87

24.2.2024 22:00

Disney Plussan valikoimasta löytyy vauhdikas toimintaelokuva, jota fanittaa kaksi Hollywoodin ykkösohjaajaa.

Vuonna 2010 ilmestynyt Unstoppable – Pysäyttämätön ei ehkä ole suuren yleisön silmissä noussut toimintaelokuvien klassikoksi, mutta Christopher Nolan ja Quentin Tarantino ovat nimenneet leffan suosikkielokuviensa joukkoon.

Nolan kuvaili Unstoppablea ”armottomaksi” ja mainitsi elokuvan toimineen yhtenä Dunkirkin inspiraatioista. The Rewatchables -podcastissa vieraillessaan Tarantino totesi Unstoppablen olevan hänen 2010-luvun parhaiden elokuvien Top 10 -listalla.

Vuonna 2012 kuolleen Tony Scottin viimeiseksi ohjaustyöksi jääneessä toimintaseikkailussa miehittämätön ja vaarallista myrkkylastia kuljettava juna ryöstäytyy hallinnasta. Juna murskaa kaiken tieltään ja uhkaa tuhota radan varrella olevan kaupungin. Veturinkuljettajakaksikko (Denzel Washington ja Chris Pine) joutuu laittamaan erimielisyytensä sivuun estääkseen junaa aiheuttamasta katastrofia.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 87. Unstoppable sai Episodin arviossa kolme tähteä.

”Toimintaelokuvien ohjaajana tunnetun Tony Scottin (Top GunTrue Romance) ohjaksissa tuloksena on kuitenkin kokonaisuutena otteessaan pitävä jännitysnäytelmä, joka saa katsojan jännittämään mukana koko kestonsa ajan. Tehokas musiikin käyttö ja kuvauksen rytmitys karanneen junan, siitä kertovien uutisten ja viranomaisten toiminnan välillä ovat omiaan luomaan paikoitellen lähes piinaavaa ilmapiiriä”, kirjoitettiin arviossa.

Katso traileri alta.

Lähteet: The Playlist, IndieWire

Lisää luettavaa