Olipa kerran -satudraama täytti 10 vuotta – sarjan tähdet juhlistavat merkkipäivää sosiaalisessa mediassa

Pyöreät vuodet ansaitsevat erityismuistamisen.

Suosittu klassikkosatuja ja -tarinoita modernisoiva Once Upon a Time -sarja täytti eilen 23.lokakuuta täydet kymmenen vuotta. Edward Kitsisin ja Adam Horowitzin kehittelemä fantasiasarja sai ensi-iltansa amerikkalaisella ABC-kanavalla lokakuussa 2011 ja jatkui seitsemän tuotantokauden verran kevääseen 2018 saakka. Siitä tehtiin myös yhden tuotantokauden mittainen spin-off-sarja Once Upon a Time in Wonderland vuonna 2013.

Sarjan merkkipäivän kunniaksi sen tähdet ja tuotantotiimi suuntasivat sankoin joukoin sosiaaliseen mediaan jakamaan muistojaan vuosien varrelta sekä kiittämään fanejaan uskollisesta kannatuksesta. Moni myös nostaa esiin sarjan elämää mullistavan vaikutuksen.

Once Upon a Time – tai suomalaisittain Olipa kerran – kertoo fiktiivisestä Storybrooken kaupungista ja sen satuhahmoasukkaista. Sarjan pääosissa nähdään mm. Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Colin O’Donaghue, Robert Carlyle ja Jared S. Gilmore. Tarinoihinsa ja hahmoihinsa sarja on adaptoinut esimerkiksi Disneyn, Grimmin veljesten sekä Hans Christian Andersenin kuuluisia kertomuksia.

Kaikki seitsemän Once Upon a Timen tuotantokautta ovat nähtävillä Disney Plus -suoratoistopalvelussa. Alla sarjan virallinen traileri.

YouTube video