Onko aihetta huoleen? Amerikkalainen AMC-elokuvateatteriketju on pulassa – Finnkino kuuluu ketjun sisaryhtiön omistukseen

Onko myös Finnkino pulassa?

9.4.2020 19:57

Nyt kantautuu huolestuttavia uutisia rapakon takaa. Finnkino kuuluu Euroopan suurimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Cinemas Groupiin. Odeonin taas omistaa maailman johtava teatteriketju, amerikkalainen AMC. Homma mutkistuu siinä vaiheessa, kun peleihin tulee kiinalainen Wanda, joka taas omistaa AMC:n.

Wall Streetin analyytikot puhuvat nyt, että AMC olisi ajautumassa konkurssiin koronaviruspandemian takia. AMC:llä ei ole ilmeisesti tarpeeksi rahaa pitää teatterit tyhjäkäynnillä vähintään elokuuhun saakka, ellei jopa pitempään.

Ketjulla on käyttövaroja noin 265 miljoonaa dollaria sekä 325 miljoonaa käytettävissä eri lainojen kautta. Tyhjien teattereiden ylläpito maksaa kuitenkin 155 miljoonaa kuukaudessa. Se tarkoittaa sitä, että teatteriketjun rahat loppuvat luultavasti kesä-heinäkuussa.

Vaikka AMC saisi valtion tukea, on ketjulla jo 4,75 miljardia dollaria velkaa, joten vähin mitä tulee tapahtumaan, on ketjun täydellinen uudelleenorganisointi.

AMC lomautti jo 600 toimistotyöntekijäänsä, mukaan lukien toimitusjohtaja Adam Aronin. AMC on myös ilmoittanut, ettei se tule maksamaan vuokria kiinteistöjen omistajille huhtikuusta lähtien.

Saapa nähdä miten Odeonin ja Finnkinon käy.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa