Onko kulttiohjaaja menettänyt järkensä? Teki elokuvan natsimakkaroista jotka tappavat ihmisiä tunkeutumalla peräaukkoihin

Kulttiohjaaja Kevin Smithin uusin ohjaustyö Yoga Hosers sai ensi-iltansa Sundancen filmifestivaaleilla, jossa se on aiheuttanut hämmennystä.

31.1.2016 00:15

Yoga Hosersin pääosassa nähdään Smithin tytär Harley Quinn Smith ja Johnny Deppin tytär Lily-Rose Depp, jotka esittävät kahta kaupan kassalla työskentelevää kanadalaista teinityttöä. Tytöt joutuvat pelastamaan kaupunkinsa natsimakkaroilta, jotka tappavat ihmisiä tunkeutumalla ihmisten peräaukkoihin. Kyllä, luit oikein.

Melko lailla vain negatiivisia arvioita saanut Yoga Hosers on herättänyt pahennusta. Elokuva on kuulemma täynnä sterotyyppisiä vitsejä kanadalaisten kustannuksella. Tämän lisäksi Smith tekee selväksi, että kuinka paljon hän inhoaa kriitikoita, jotka ovat kautta linjan lytänneet hänen viimeisiä ohjaustöitään.

Elokuvassa on natsimakkaroiden lisäksi natsien tekemä Golem-hirviö, jonka tarkoitus elämässä on tuhota kriitikot ja töidensä vihaajat. Golem oli ennen taiteilija, josta tuli paha ilkeiden kriitikoiden takia. Elokuvassa on myös repliikki, jossa todetaan, että kriitikot eivät ole oikeita ihmisiä.

Yoga Hosersia on myös kutsuttu vain Smithin ja Johnny Deppin (joka näyttelee myös elokuvassa) tekemäksi kotivideoksi ja rakkauskirjeeksi tyttärilleen.

Onko Smithin elokuvissa enää mitään järkeä? On selvää, että Smith tekee juuri sellaisia elokuvia kuin hän itse haluaa, mutta haluaako kukaan katsoa tällaisiä elokuvia?

Yoga Hosersin mahdollisesta Suomen ensi-illasta ei ole tällä hetkellä tietoa.

Alla on klippi elokuvasta.

Lähteet: Joblo, CBC, Indiewire, The Guardian

Kuva: Yoga Hosers

(Episodi/LV)

Lisää luettavaa