Onko Yksin Marsissa draama vai komedia? Golden Globe sijoitti leffan yllätyskategoriaan

Niin, onko Ridley Scottin ja Matt Damonin Yksin Marsissa huumoripitoista draamaa vai komedia, jossa on draamaelementtejä? Kieltämättä elokuvassa on ne hauskat kohtauksena, mutta onko niitä tarpeeksi? Myös leffan fanit väittelevät tällä hetkellä elokuvan genrestä.

Himoitut Golden Globet jaetaan taas piakkoin, ja ehkä fanitkin saivat nyt vastauksensa, sillä Yksin Marsissa on sijoitettu parhaan musikaalin tai komedian kategoriaan. Raadin äänestyksessä komediagenre voitti vain yhdellä äänellä.

Tällaisten tapausten takia Golden Globe -gaalaa onkin syytetty politikoinnista, sillä elokuvastudiot voivat kikkailla ehdokkaansa sellaisiin kategorioihin joihin ne eivät oikeastaan edes kuulu. Taannoin myös Alejandro Gonzáles Iñárritun mahtava Birdman sekä Michael Hazanaviciusin The Artist äänestettiin komediakategoriaan.

Tämä tietenkin hiertää elokuvantekijöitä, sillä esimerkiksi Judd Apatowin ohjaama ja Amy Schumerin tähdittämä hauska Ihan yössä joutuu nyt kilpailemaan Ridley Scottin scifi-pätkän kanssa. Apatow kirjoitti Twitteriinsä katkeran viestin:

”On todella törkeä liike dominoida tällä tavoin komediakategoriaa vain koska pelkää kilpailua. Elokuva on selkeästi puhdasta draama.”

Liike on sinänsä ymmärrettävä, sillä loppuvuodesta on tulossa kaksi raskaansarjan draamaelokuvaa: tositapahtumiin perustuva Tom McCarthyn ohjaama Spotlight, joka kertoo katolisen kirkon lasten hyväksikäyttöskandaalista, jonka pääosissa nähdään Rachel McAdams, Michael Keaton ja Mark Ruffalo sekä Tom Hardyn ja Leonardo DiCaprion tähdittämä ja Alejandro Gonzáles Iñárritun ohjaama ja käsikirjoittama kostodraama The Revenant.

Tämä saattaakin olla strateginen siirto Foxilta, sillä studio julkaisee Yksin Marsissa lisäksi myös The Revenantin, eikä leffojen välille tulisi näin ollen kilpailua.

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut