Orgialeffaa tekevä Amy Adams täytti 49 – tältä hän näyttää nyt

Sekoitetaan usein toiseen tähteen.

23.8.2023 05:30

Hollywood-näyttelijä Amy Adams täytti 20. elokuuta 49 vuotta. Hänet tunnetaan paitsi laadukkaista vakavista rooleistaan niin myös koomisemmista elokuvistaan. Tähti on voittanut kaksi Golden Globe -palkintoa, ja hänellä on peräti kuusi Oscar-ehdokkuutta.

Adams tunnetaan muun muassa elokuvista Arrival (2016), Lumottu (2007), Taistelija (2010), American Hustle (2013), Yön eläimet (2016) ja Mestari (2012). Hän on ollut mukana myös supersankarielokuvissa, sillä hän näytteli Henry Cavillin Teräsmies-leffoissa Lois Lanea.

Ota kiinni jos saat (2002).

Ensimmäinen iso rooli hänellä oli Steven Spielbergin ohjaamassa elokuvassa Ota kiinni jos saat (2002), jossa hän näytteli Leonardo DiCaprion hahmon ihastusta. Adams näytti hauskassa elokuvassa hallitsevansa koomiset otteet.

Leffassa nähtiin niin ikään komediat hallitseva näyttelijä Tom Hanks. Muutama vuosi tämän elokuvan jälkeen Adams teki jälleen koomista draamaa elokuvassa Junebug (2005), josta hän sai ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa.

Oscar-palkintoa Adams ei ole vielä saanut. Golden Globe -palkintonsa hän pokkasi elokuvista American Hustle (2013) ja Big Eyes (2014). Hän sai kehuja myös HBO:n minisarjasta Sharp Objects (2018).

American Hustle (2013).

Luvassa elokuva parisuhdedraamasta

Adamsilta on tulossa espanjalaisen vuoden 2020 elokuvan nimeltään Sentimental uusintafilmatisointi. Hänen kollegoinaan The Invite -leffassa nähdään ainakin Paul Rudd ja Tessa Thompson.

Elokuva kertoo Ruddin ja Adamsin näyttelemien hahmojen pysähtyneestä avioliitosta. Keskustelut pyörivät liiton ongelmien ympärillä, joten aviopari kutsuu naapurinsa kylään cocktaileille. Pian selviää, että naapurit järjestävät orgioita, ja he saavat sellaisiin kutsun.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Adamsista

Näyttelijäksi Adams nousi köyhästä perheestä, ja viihdehetkinä hän esitti isänsä – ja joskus äitinsä – kirjoittamia komediasketsejä. Tuleva tähti oli amatöörinäytelmistä innoissaan, ja halusi aina näytellä pääosaa. Adamsin ura sai kunnollisen alkusysäyksen, kun hän meni 18-vuotiaana musiikkiteatteriin.

Adams on kuvaillut itseään ärhäkäksi ja kovaksi lapseksi, joka tappeli usein muiden lasten kanssa. Tästä huolimatta hän haaveili ballerinan urasta ja lauloi koulunsa kuorossa. Hän harrasti myös urheilua. Adams ei kuitenkaan pitänyt koulunkäynnistä, ja pysytteli pitkälti yksikseen.

Yksi hänen ensimmäisistä rooleistaan oli Annie-näytelmässä, jonka hän teki vapaaehtoistyönä ilman rahaa. Elättääkseen itsensä hän työskenteli vaateliike Gapissa ja tarjoilijana Hootersissa.

Adams sekoitetaan jatkuvasti hänen ystäväänsä Isla Fisheriin. Alla kuvia Adamsista.

Lue myös: Se-kauhusarjaa tekevä Madeleine Stowe täytti 65 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

AOP

AOP

AOP

Lähde: Wikipedia, IMDb, Film News

Lisää luettavaa