Orjattarista kirjoittaneen Margaret Atwoodin toinenkin teos kääntyy sarjaksi

Suoratoistopalvelulle lisää sisältöä.

24.3.2021 18:32

Margaret Atwoodin kirjasarjaan pohjaava The Handmaid’s Tale on etenemässä jo neljännelle kaudelleen, mutta Atwood-tulkinnat eivät lopu siihen. Suoratoistopalvelu Hulu on hankkinut oikeudet Atwoodin kirjaan MaddAddam (suom. Uusi aika). Kyseessä on jo Hulun kolmas Atwood-projekti, sillä se on aiemmin sopinut tekevänsä tv-sarjan myös kirjailijan romaanista The Testaments, mikä sijoittuu aikaan ennen The Handmaid’s Talea.

Tähtivaeltaja-palkittu MaddAddam on niin ikään dystooppinen jännityskertomus. Hyvin lähelle omaa aikaamme sijoittuvassa teoksessa ihmiskunta on kärsinyt pandemiasta, ja geenimanipulaatio on arkipäivää. Kuten The Handmaid’s Talessa, myös tässä kertomuksessa uskonnollisella yhteisöllä on merkittävä rooli, eikä sen valtaa tarkastella kritiikittä.

MaddAddamista, mikä on kolmas osa Atwoodin vuonna 2003 aloittamaa trilogiaa, oli tarkoitus tehdä adaptaatio HBOlle jo muutama vuosi sitten Unelmien sielunmessu -ohjaaja Darren Aronofskyn toimesta. Projekti kariutui, joten Disneyn osittain omistama Hulu lähtee työhön puhtaalta pöydältä. Atwood itse toimii sarjan yhtenä tuottajana yhdessä sen pilotin kirjoittavan Michael Lesslien (The Little Drummer Girl) kanssa.

 

Lähteet: Variety, Deadline, ComingSoon.net

Lisää luettavaa