Oscar-akatemia ryhtyy toimeen: nämä muutokset on luvassa

Oscar-akatemiaa on viime päivinä syytetty rasistiseksi ja liian valkoiseksi. Useat tähdet Hollywoodissa ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä liian valkoiseen ehdokaskuntaan. Hashtagilla #OscarsSoWhite löytyy paljon tilaa.

Akatemia ryhtyi kuitenkin nopeasti toimeen. Tänään Akatemia ilmoitti jäsenten uusista pelisäännöistä. Aikaisemmin Akatemian jäsenyys on ollut elinikäinen ja näin se tulee olemaan jatkossakin. Äänestysoikeus Oscar-gaalassa myönnetään kuitenkin 10 vuoden pätkissä. Mikäli jäsen on ollut aktiivinen elokuvamaailmassa sen vuosikymmenen ajan, myönnetään uusi 10 vuoden jäsenyys. Kun jäsenyys on uusittu kolme kertaa, jäsen saa elinikäisen oikeuden äänestää Oscareissa.

Myös kaikki ne jäsenet, ketkä ovat itse voittaneet tai olleet ehdolla Oscar-palkintoon saavat aina äänestää. Tämä mahdollistaa siis esimerkiksi sen, että Jack Nicholson tai Sean Connery saavat edelleen äänestää, vaikkei heitä ole vuosiin elokuvissa enää nähty.

Akatemia ryhtyy toimeen myös rikastamaan jäsenistöään. Vanhat jäsenet saavat kampanjoida ja ehdottaa uusia jäeseniä, joka edistäisi Akatemian monimuotoisuutta. Tarkoitus on myös tuplata naisjäsenten määrä entisestä.

(Episodi/JR)

Aiheeseen liittyvät jutut