Oscar-boikotti kiivastuu – Jo ensimmäinen näyttelijäehdokas harkitsee gaalan väliin jättöä

Spotlightista parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkaana oleva Mark Ruffalo harkitsee liittyvänsä mukaan päivä päivältä enemmän paisuvaan Oscar-boikottiin. Tällä hetkellä seremoniaa ovat ilmoittaneet boikotoivansa ainakin näyttelijä Will Smith, ohjaaja Spike Lee ja dokumentaristi Michael Moore.

”Kyllä, harkitsen sitä”, Ruffalo kertoo. ”Heräsin aamulla ja mietin mikä on oikea tapa hoitaa asia. Kun ajattelee Martin Luther Kingin perintöä, hän sanoi että ne hyvät ihmiset jotka eivät toimi ovat paljon huonompia kuin väärintekijät, jotka eivät takoituksellisesti toimi, tai jopa tiedä toimineensa väärin.” Ruffalo kuitenkin myöntää, että ongelma ei ole pelkästään Oscareissa, vaan vikaa on koko Yhdysvaltain oikeusjärjestelmässä.

Oscar-boikotti lähti liikkeelle ehdokkaiden julkistamisesta. Jo toista vuotta peräkkäin ei ole yhtään tummaihoista näyttelijäehdokasta. Myös tänä vuonna suurin osa ehdokkaista ovat valkoisia. Esimerkiksi Straight Outta Comptonista tai Creedistä ehdokkaina on vain valkoihoisia tekijöitä.

Lähde: Time

Kuva elokuvasta The Kids Are All Right

(Episodi/JR)

Aiheeseen liittyvät jutut