Oscar-ehdokas palasi someen – Toivoi marraskuussa yhteistyötä Kevin Spaceyn kanssa, elokuvan jakelija käski pois Facebookista

Näinkin voi tehdä.

Vastikään Oscar-ehdokkaana ollut käsikirjoittaja Paul Schrader on palannut Facebookiin ensimmäistä kertaa sitten marraskuun. Hänen hiljaisuutensa sosiaalisessa mediassa on johtunut kuulemma siitä, kun hänen First Reformed -elokuvansa jakelija A24 oli toivonut sitä.

Schrader nimittäin toivoi marraskuussa, että Kevin Spacey voisi tähdittää hänen tulevaa elokuvaansa. Elokuvan tuottaja oli sanonut, ettei Spaceyn palkkaaminen ole mahdollista, koska näyttelijää on syytetty kymmenistä seksuaalisista ahdistelutapauksista.

Schrader kirjoitti marraskuussa kuitenkin Facebookiinsa: ”Uskon, että elämässä on rikoksia, mutta taiteessa ei”. Hän jatkoi myöhemmin poistamassaan viestissä: ”Spaceyn pitäisi saada rangaistus rikoksistaan. Mutta ei taiteestaan. Kaikki taide on rikosta. Hänen rankaismisensa taiteilijana vain mitätöi taidetta. Vangitkaa Celine, vangitkaa Pound, rankaiskaa Wildea ja Brucea jos täytyy, mutta älkää sensuroiko heidän taidettaan.”

Pari päivää sitten sosiaaliseen mediaan palannut käsikirjoittaja paljasti, että A24 oli pyytänyt häntä pysymään poissa Facebookista, kunnes ”palkintosesonki on ohi”. Ethan Hawken tähdittämä First Reformed sai paljon ylistystä katsojilta. Uutisesta kertoi IndieWire.

Aiheeseen liittyvät jutut