Oscar-gaala nähdään jälleen Yle Teemalla suorana – Tässä tiedot aamuyön lähetyksestä: mukana aivan uusi osuus

Kuva: ©A.M.P.A.S.(r) / Yle

Tänä vuonna mukana myös Oscar-jatkot.

Elokuvavuoden huippuhetki, 93. kertaa järjestettävä Oscar-gaala, nähdään jälleen Yle Teemalla ja Yle Areenassa.

Oscarit jaetaan maanantaina 26.4.2021 aamuyöllä alkaen klo 03 Suomen aikaa, ja gaala nähdään uusintana suomeksi tekstitettynä vielä samana iltana.

Koronan vuoksi myös Oscar-gaala järjestetään nyt poikkeuksellisella tavalla. Tapahtuman pääpaikkana on Los Angelesin Union Station -rautatieasema. Perinteinen alkulämmittely eli Punainen matto nähdään kuitenkin tänäkin vuonna klo 01.30 alkaen.

Tänä vuonna Oscar-gaalasta lähetetään poikkeuksellisesti ja ensimmäistä kertaa sen historiassa myös jälkilähetys, jossa muun muassa tunnelmoidaan voittajien kanssa palkinnonjaon jälkeen. Myös tämä osuus nähdään Ylellä varsinaisen gaalan jälkeen noin klo 06.00.

Oscarit voi katsoa suorana myös Yle Areenassa, jossa se on katsottavissa viikon ajan lähetyksen jälkeen. Tapahtumaa ovat jälleen kommentoimassa elokuva-asiantuntija Anna Möttölä sekä toimittaja J. P. Pulkkinen. Ruotsinkielistä lähetystä selostavat Johanna Grönqvist ja Silja Sahlgren-Fodstad.

Yle Areenassa Oscar-gaalan suorat lähetykset näkyvät kahtena striiminä klo 01.30 alkaen, toisessa selostus suomeksi, toisessa ruotsiksi.

Oscar-gaala näytetään Teemalla uusintana suomeksi tekstitettynä saman maanantain iltana kello 21 alkaen, jonka jälkeen näytetään myös punaisen maton osuus tekstitettynä.

Oscar-lähetykset Yle Teemalla ja Yle Areenassa 26.4.2021:

Yöllä suorana
klo 01.30 Punainen matto
klo 03.00 Oscar-gaala
klo 06.00 Oscar-jatkot

Editoituna ja tekstitettynä suomeksi
klo 21.00 Oscar-gaala
klo 23.50 Oscar-jatkot
klo 00.40 Punainen matto

Oscarit ja punaisen maton osuus ovat katsottavissa Yle Areenassa 2.5. saakka.