Oscar-palkittu näyttelijä haastoi Disneyn oikeuteen – kiista 24 vuotta vanhasta elokuvasta

11.4.2015 19:14

Veteraaninäyttelijä Richard Dreyfussilla paloi käämit ja hän haastoi Disneyn oikeuteen vuonna 1991 tehdyn komedian Entäs Bob? tiimoilta.

Dreyfuss väittää, että Disney ei anna Robinson and Co. -firman tehdä tarkistusta Disneyllä, jotta voitaisiin selvittää onko Entäs Bob? -elokuvasta jaettu tulot oikeudenmukaisesti. Robinson and Co:lla on erityisen kova maine tilien selvittelyssä. Disney ei ole antanut vastausta siihen, miksi Robinson and Co. ei kelpaa.

Kanteessa sanotaan: ”Disney on vähentänyt jo valmiiksi vähäisen tarkastajien määrän olemattomaksi, sekä tehnyt jatkuvasti vaikeammaksi tulonsaajille säilyttää entisellään paras mahdollinen edustus ja saada ne tulot, jotka heille kuuluvat.”

Entäs Bob? oli aikoinaan menestys, jossa esiintyi Dreyfussin lisäksi Bill Murray. Elokuva kertoo psykiatrin ja potilaan lomamatkasta, jolla sattuu ja tapahtuu. Richard Dreyfussin tuleviin suunnitelmiin kuuluu rooli tv-sarjassa, jossa hän esittää Nasdaq-pörssin hallituksen entistä puheenjohtajaa ja pyramidihuijaria, Bernard Madoffia.

Kuva: Entäs Bob?

Lähde: The Guardian

(Episodi/MLE)

Lisää luettavaa