Oscar-voittajan syytetään valehdelleen perimänsä – Ei ehkä kuulukaan alkuperäisväestöön

Kaikkea sitä.

30.11.2023 21:01

Huffington Post uutisoi, että muusikko Buffy Sainte-Marien syytetään valehdelleen oman perimänsä. Hänet palkittiin Oscarilla parhaasta laulusta Up Where We Belong, elokuvasta Upseeri ja herrasmies. Hänen on sanottu olleen ensimmäinen alkuperäisväestöön kuuluva amerikkalainen, joka on voittanut Oscarin.

Nyt kuitenkin vasta löydetyt dokumentit paljastavat, että hän ei olisikaan syntynyt Kanadan Piapot First Nationin alueella. Media oli haastatellut vieraantunutta perhettä sekä saanut synnyintodistuksen, jonka mukaan Sainte-Marie syntyi Beverly Jean Santamariana Massachusettsissa.

Sainte-Marie antoi lausunnon, jonka mukaan hän ei ole valehdellut omasta identiteetistään. ”Olen aina kamppailut kysymyksen kanssa, kuka olen.” Hän sanoo aina olleensa rehellinen taustastaan ja perheestään. ”En tiedä mistä olen tai keitä biologiset vanhempani ovat, enkä saa koskaan tietää.”

Sainte-Marie väitti aiemmin, että Santamariat olivat hänen adoptiovanhempiaan. Heidät listattiin synnyintodistuksissa valkoisiksi. Nyt hän väittää, ettei ollut tietoinen synnyintodistuksesta. Hän väittää myös, että oli yleistä, että ”intiaanilapsille luotiin syntymätodistuksia, kun heidät adoptoitiin”.

Aiemmin uutisoitiin, kuinka Marlon Brandon Oscarista kieltäytynyt Sacheen Littlefeather oli valehdellut oman taustansa. Hän ei ollut apassi vaan meksikolainen.

Lisää luettavaa