Brandon Oscarista kieltäytynyt Sacheen Littlefeather valehteli etnisen taustansa – Ei ollut oikeasti Amerikan intiaani

Salaisuus paljastui vasta kuoleman jälkeen.

31.12.2022 21:30

San Fransisco Chronicle uutisoi, että Marlon Brandon Oscar-patsaan Kummisetä-elokuvasta noutanut Sacheen Littlefeather ei ollut oikeasti Yhdysvaltain apassialkuperäisväestöä, toisin kuin 50 vuotta on uskoteltu.

Littlefeather kuoli vuonna 2022, yli 50 vuotta sen jälkeen kun kävi hakemassa Oscarin ja puhuneensa alkuperäiskansan oikeuksista puheessaan. Ennen kuolemaansa hän kertoi haastattelussa: ”Puhuin sydämestäni, en itseni, intiaaninaisena, vaan kaikkien meidän puolesta, kaikkien intiaanien puolesta”.

Hän vei salaisuuden hautaansa, mutta Littlefeatherin biologiset sisarukset, Rosalind Cruz ja Trudy Orlandi, paljastivat, ettei tämä oikeasti ollut intiaani. Hänen syntymänimensä oli Marie Louise Cruz.

”Se on valhe. Isäni oli kuka hän oli. Hänen vanhempansa tulivat Meksikosta. Isäni syntyi Oxnardissa”, Orlandi kertoi.

”Se on petos. Se on iljettävää heimon ihmisten perimälle ja nöyryyttävää vanhemmilleni”, Cruz myönsi.

Sisarukset antoivat erillisen haastattelun Chroniclen toimittajalle. Kummallakaan ei ole alkuperäisväestön tai Amerikan intiaanien perimää. He identifioivat itsensä espanjalaisiksi isänsä puolelta.

”Ei sinusta voi tulla meksikonamerikkalaista prinsessaa. Sinusta voi tulla amerikanintiaaniprinsessa. Hänen mielessään oli paljon arvostettavampaa olla Amerikan intiaani, kuin hispaani”, Orlandi sanoo. ”Hän eli fantasiassa, ja kuoli fantasiassa.”

Lisää luettavaa