Oscar-voittajat tappelevat käsikirjoitustittelistä

4.3.2014 12:56

Jos katsoi Oscar-lähetyksen, saattoi huomata, kuinka parhaan sovitetun käsikirjoituksen voittanut John Ridley käveli tylysti ohi elokuvan ohjaajan, Steve McQueenin. McQueen taas antoi selvästi tylyt tekoaplodit 12 Years a Slave -elokuvan kirjoittaneelle Ridleylle.

The Wrap on valaissut tilanteen syitä, ja osaa kertoa, että McQueen palkkasi Ridleyn adaptoimaan kirjan, mutta muokkasi tämän jälkeen itse käsikirjoitusta. Kuitenkin, kun McQueen pyysi Ridleyltä toisen käsikirjoittajan titteliä kansisivulle, kieltäytyi Ridley tästä. Studio oli Ridleyn puolella asiassa, joten ongelma kuopattiin, mutta nyt kärjistynyt tilanne tuli esille ikävällä tavalla. Ensin Ridley jätti McQueenin mainitsematta BAFTA-puheessaan, jonka jälkeen McQueen mainitsi Ridleyn Golden Globeissa vain sen takia, että tuottaja pyysi näin tekemään, ettei riita olisi niin ilmiselvä. Oscar-palkintopuheissaan kumpikaan ei kuitenkaan noteerannut toisiaan millään tavalla. Ridley kiitti oikeastaan kaikkia paitsi ohjaajaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun John Ridley kinastelee käsikirjoituksestaan. Sama tapahtui myös Kolme kuningasta -elokuvan kanssa, kun David O. Russell kirjoitti Ridleyn alkuperäisen käsikirjoituksen uusiksi, jonka jälkeen Ridley esti Russellia julkaisemasta käsikirjoitusta kirjamuodossa. Ridley ei lopulta saanut käsikirjoittajan titteliä elokuvasta, vaan WGA hyväksyi Russellin kirjoittaneen käsikirjoituksen ja antoi Ridleylle ainoastaan ”story by” -tittelin.

(Episodi/ML)

Lisää luettavaa