Oscareiden katsojaluvut pomppasivat 12 prosenttiyksikköä – yhä karmeasti huippuvuosia jäljessä

Kaikkien aikojen katsojaennätys on Titanic-vuodelta.

14.3.2023 09:30

Tilastofirma Nielsenin mukaan tämän vuoden Oscareiden tv-lähetystä katseli parhaimmillaan 18,7 miljoonaa ihmistä ABC:n televisiolähetyksen kautta Yhdysvalloissa.

Luvut ovat 12 prosenttiyksikköä paremmat kuin viime vuonna (16,6 miljoonaa) ja reippaasti paremmat kuin 2021, jolloin koettiin kaikkien aikojen pohjakosketus: 10,5 miljoonaa katsojaa.

Huomion arvoista on, että vuoden 2022 Oscareiden sosiaalisen median reaktiot (22,7 miljoonaa) ponnahtivat ennätyslukemiin Will Smithin ja Chris Rockin takia.

Vuoden 2021 sukelluksen syyksi arvioitiin tuolloin muun muassa Hollywoodin liiallista woke-painotteisuutta, jonka väitettiin vieroittavan erityisesti konservatiivisia katsojia.

Vaikka katsojaluvut ovat parantuneet jo kahtena vuotena peräkkäin, 18,7 miljoonaa on silti kaikkien aikojen kolmanneksi huonoin noteeraus.

Katsojaennätys on vuodelta 1998, jolloin 55,3 miljoonaa ihmistä katseli televisiosta, kun James Cameronin Titanic pokkasi parhaan elokuvan Oscarin. Näihin lukemiin tullaan tuskin enää koskaan pääsemään perinteisen television osalta.

Lähde: Yahoo Entertainment.

Lisää luettavaa