Oscarista kisaavan Brooklynin tuottajat: ”Monet kertomattomat tarinat ovat naisten”

Tänä vuonna Oscar-gaalassa parhaan elokuvan kategoriassa kisaa kaksi brittiläistä elokuvaa — Brooklyn ja Room. Molemmissa elokuvissa nähdään vahvoja naisnäyttelijäsuorituksia. Brooklynin tuottajat Amanda Posey ja Finola Dwyer kertoivat The Guardianin haastattelussa ajatuksistaan elokuvastaan ja yleisesti ajatuksistaan naisten asemasta elokuvissa.

Tuottajakaksikko on iloinen siitä, että vahvan ja itsenäisen naisen tarinan kertova elokuva saa tunnustusta. Heistä on myös hienoa, että Brooklynissa on ainutlaatuinen näkökulma irlantilaiseen siirtolaishistoriaan:

”Aiemmin ei ole ollut naisen näkökulmasta siirtolaistarinaa, jossa nainen ei olisi sairas, joutunut prostituoiduksi tai ollut todella haavoittuvainen jollain tapaa”, Dwyer sanoo.

Brooklyn perustuu Colm Tóibínin romaaniin, joka kertoo nuoresta irlantilaisnaisesta, joka matkustaa 50-luvulla Irlannista Brooklyniin. Dwyer kertoo innostuneen tekemään elokuvan tarinasta, koska se muistuttaa hänen äitinsä elämää: ”Brooklyn oli todella henkilökohtainen tarina minulle — se oli äitini tarina ja jossain määrin myös minun.”

Vaikka Brooklynin tuottanut kaksikko pitääkin vahvoista naishahmoista kertovia elokuvia tärkeänä, eivät he valikoi aiheitaan pelkästään naiseuden perusteella.

”Etsimme aina jotain uutta tuoretta näkökulmaa ja usein vielä kertomatta olevat tarinat kertovat naisista. Päädymme valitsemaan aiheemme tarinankerronnan näkökulmasta, emmekä erityisesti koska ne kertovat naisista”, Posey sanoo.

Alta voit katsoa Brooklynin trailerin.

YouTube video

Lähde: The Guardian
(Episodi/SK)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut