Paholaisen kätyrit vuonna 1666 – uusi kotimainen elokuva sijoittuu noitarovioiden aikakauteen

17.9.2015 13:51

Tositapahtumiin perustuva elokuva Tulen morsian sijoittuu vuoden 1666 Ahvenanmaalle – hetkeen ennen Skandinavian historian kattavimpia noitavainoja. Yhteensä 16 naista tuomittiin paholaisen kätyreinä ja 7 heistä teloitettiin.

Elokuvan ohjaaja on Saara Cantell ja sen ovat käsikirjoittaneet Leena Virtanen ja Cantell. Tulen morsian on kansainvälinen yhteistuotanto Suomen, Ruotsin, Norjan ja Latvian kesken. Ahvenanmaan lisäksi elokuvaa kuvataan Latviassa ja se saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2016. Elokuvassa puhutaan suomea ja ruotsia.

Tulen morsian
kertoo 16-vuotiaasta Annasta, joka rakastuu naimisissa olevaan mieheen ja tultuaan hylätyksi ilmiantaa miehen vaimon noitana. Ymmärrettyään äkkipikaisen tekonsa seuraukset alkaa Annan yksinäinen ja hengenvaarallinen taistelu kauhean erehdyksensä sovittamiseksi.

Elokuvan pääosassa nähdään Tuulia Eloranta. Rooli on Elorannan ensimmäinen elokuvapääosa. Aikaisemmin hän on esiintynyt elokuvissa Tähtitaivas talon yllä (2012) ja Risto Räppääjä ja polkupyörävaras (2010). Annan intohimon kohdetta esittää Lauri Tanskanen, joka on nähty mm. elokuvissa Viikossa aikuiseksi (2015) ja Tähtitaivas talon yllä (2012).

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa