Paljastus: Perustuuko Stranger Things USA:n hallituksen oikeisiin yliluonnollisiin kokeisiin?

Dufferin veljesten Stranger Things ei ole saanut inspiraatiotaan pelkästä rakkaudesta 80-lukua kohtaan, vaan taustalla ovat myös hämmentävät ja väitetysti todelliset USA:n hallituksen tekemät kokeet.

Väitteen mukaan USA:n hallitus tutki kylmän sodan aikana muun muassa ihmisten latentteja psyykkisiä voimia, mahdollisuutta matkustaa ajassa, palauttaa unohdettuja muistoja ja vastaavia yliluonnollisia asioita.

Thrillist-sivusto kertoo, että Stranger Thingsiä kutsuttiin alun perin Montaukiksi. Nimi tulee USA:n hallitukseen oikeasta Montauk Project -nimisestä kokeesta. Ensimmäisen kauden piti myös sijoittua Long Islandin eteläiseen kärkeen (jossa Montauk Project toimi), mutta lopulta tapahtumapaikkakin vaihdettiin.

Preston B. Nichols julkaisi vuonna 1982 kirjan nimeltä The Montauk Project: Experiments in Time, joka kertoo juuri näistä Stranger Thingsissäkin nähtävistä tapahtumista.

Kannattaa askarrella foliohattu ennen kuin syöksyy tämän materiaalin pariin. Geek Tyrant keräsi mukavan tiivistelmän Thrillistin jutusta. Voit lukea sen täältä.

Aiheeseen liittyvät jutut