Palkittu Hollywood-tähti valehteli Coen-veljeksille saadakseen roolin – ”Se oli varmaan vika kerta kun puhun heidän kanssaan”

Inside Llewyn Davisin päärooli oli haluttua kamaa. Niin haluttua, että sen takia saattoi jopa livauttaa epämukavan valeen.

13.12.2016 17:30

Marc Maronin erinomaisessa WTF-podcastissä vieraillut Casey Affleck myöntää hakeneensa pääroolia Joel ja Ethan Coenin Inside Llewyn Davis -elokuvassa. Useita palkintoehdokkuuksia tämän vuoden Manchester by the Sea -elokuvasta saanut näyttelijä kertoo, ettei hommat mennyt ihan nappiin.

”Paloin halusta tehdä sen. Mutta tyypin piti osata laulaa. Hänen piti laulaa todella, todella hyvin”, Affleck aloittaa.

”Ohjaaja sanoi, että he tarvitsevat jonkun, joka osaa todella laulaa ja soittaa kitaraa, joten sanoin, että jep, minä pystyn siihen. Ja silloin tiesin olevani kusessa. Kun sanoin ne sanat, tiesin, etten pysty siihen. Mutta sanoin vain takaisin, että ’Vitsailetteko? Olen soittanut kitaraa jo vuosia. Osaa kyllä laulaa,’ Ajattelin, ettei se niin vaikeaa voi olla”, näyttelijä sanoo.

Affleck ehti innostua ajatuksesta niin paljon, että alkoi tosissaan miettiä bändin perustamista ja keikkojen varaamista. Suunnitelmat kasvoivat todella eeppisiksi, kunnes…

”Sitten lähetin nauhani ohjaajille ja sain takaisin pelkkää hiljaisuutta. Se oli niin huono, etteivät he edes vastanneet.”

Maronin kysyessä, esiintyykö Affleck ehkä jossain tulevassa Coen-elokuvassa, on näyttelijän vastaus selkeä: ”Istuin samassa huoneessa, katsoin heitä silmiin ja sanoin osaavani laulaa ja soittaa kitaraa. Se oli varmaan vika kerta, kun puhun heidän kanssaan.”

Inside Llewyn Davisin päärooli meni ansaitusti Oscar Isaacille.

Lähde: The Film Stage

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia