Onko tässä vuoden paras elokuva? Oscar-spekulointi on alkanut

La La Land.

Oscar-asiantuntijat ovat jo alkaneet veikailla vuoden 2017 gaalan ehdokkaita.

Listojen kärkeen on noussut Whiplashin ohjaajan Damian Chazellen uusin teos, romanttinen musikaali La La Land. Ehdokkuus parhaasta elokuvasta ei ole ainut mitä sille veikataan, vaan myös Emma Stonen ja Ryan Goslingin uskotaan saavan ehdokkuudet pääosasuorituksistaan.

Toisena listalle on päässyt Kenneth Lonerganin ohjaama draama Manchester by the Sea. Casey Affleck on korkeimmalla sijoituksella miespääosasta, eikä Michelle Williamskaan ole kaukana naissivuosasta.

Miamiin sijoittuva Barry Jenkinsin ohjaama draama Moonlight on kolmannella sijalla listassa parhaan elokuvan ehdokkuudesta ja se on korkealla myös sekä ohjauksesta, että käsikirjoituksesta.

Neljänneltä sijalta löytyy Denzel Washingtonin ohjaama ja draamaelokuva Fences, jossa Washington myös esittää pääosaa. Fencesin veikataan saavan ehdokkuudet elokuvan lisäksi ainakin miespääosasta sekä naissivuosasta Viola Davisille.

Jeff Nicholsin ohjaama Loving on päässyt viidennelle sijalle ja Ruth Negga on yksi veikatuimmista ehdokkaista naispääosaan. Joel Edgerton on myös melko korkealla miespääosasta.
Kuudennelta sijalta paikkansa sai ohjaajalegenda Martin Scorsesen odotettu historiallinen spektaakkeli Silence, josta herra itsekin on ennakkosuosikkien joukossa ohjaajien kategoriassa.
Garth Davisin ensimmäinen kokopitkä elokuva Lion on saanut sijan seitsemän, mutta muita veikkauksia tälle Rooney Maran, Nicole Kidmanin ja Dev Patelin tähdittämälle elokuvalle ei ole.

Kahdeksannella ja yhdeksännellä sijalla löytyvät Pablo Larrainin ohjaama John F. Kennedyn vaimosta kertova Jackie ja Denis Villeneuven ohjaama kehuttu scifidraama Arrival. Sekä Natalie Portmania, että Amy Adamsia on veikattu korkealle näistä elokuvista naispääosapystin saajaksi

Viimeiseksi listalle on paikkansa saanut pitkän uran ohjaaja Clint Eastwoodin ohjaama lentokoneen pakkolaskusta kertova draama Sully – Uroteko Hudson-joella. Myös elokuvan pääosassa esiintyvää Tom Hanksia on veikkailtu ehdokkaaksi. Jos hän tuon palkinnon voittaisi, olisi se jo hänen kolmas Oscarinsa.

Tammikuun 24. ehdokkaat julkistetaan, ja silloin saamme tietää menivätkö nämä veikkaukset oikein.

Lähde: Gold Derby

Aiheeseen liittyvät elokuvat