Palkittu minisarja kertoo koreografin ja tanssijan tarinan

HBO-sarja palkittiin neljällä Emmyllä.

28.9.2019 09:00

Fosse/Verdon kertoo Bob Fossen ja Gwen Verdonin yhteisestä elämästä. Sarjassa nähdään mitä Fossen addiktiot tekivät taiteilijaparille, miten he elivät ennen toisiaan ja miksi he jatkoivat työskentelyä yhdessä kaiken jälkeen.

Bob Fosse oli koreografi, sekä musikaali- ja elokuvaohjaaja. Gwen Verdon oli näyttelijä ja tanssija. He tapasivat toisensa Damn Yankees -musikaalin tuotannossa. Fosse oli musikaalin koreografi ja Verdon esitti pääosassa Lolaa.

Ennen parin suhdetta Fossella oli ollut jo kaksi avioliittoa ja Verdonilla yksi. Verdonilla oli myös poikalapsi edellisestä avioliitosta. Verdon ja Fosse avioituivat vuonna 1960. Kolme vuotta avioitumisen jälkeen he saivat tyttölapsen, Nicole Fossen. Nicole Fosse on ollut yksi sarjan tuottajista.

Fosse ja Verdon asuivat erillään vuodesta 1971 lähtien, mutta jatkoivat työskentelyä Fossen kuolemaan asti. Pari ei ikinä ottanut avioeroa. Sarja perustuu Bob Fossen elämäkertaan, jonka on kirjoittanut Sam Wasson. Verdonista kirjassa on vain vähän materiaalia, joten Nicole Fossen täytyi kertoa puuttuvat aukot äitinsä elämästä. Bob Fossea esittää Sam Rockwell, joka on voittanut parhaasta sivuosasta Oscar -palkinnon. Gwen Verdonia esittää Michelle Williams, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Brokeback Mountain ja My Week With Marilyn. Sarja voitti yhteensä neljä Emmyä ja yhden TCA -palkinnon.

Kahdeksanosainen sarja on katsottavissa HBO Nordicilla. Katso traileri alta.

Kirjoittaja on Episodin TET-harjoittelija.

Lisää luettavaa