”Paras syy olla Netflix-tilaaja” – Hittisarjan uusi tuotantokausi on täyttä timanttia

Netflixin hittisarja Stranger Things on saanut pitkään odotetun kolmannen kautensa.

Stranger Thingsin toisen kauden kritiikkiä herättäneet piirteet loistavat poissaolollaan, ja kolmannen kauden meininki on huomattavasti lähempänä ensimmäistä kautta, johon monet aikoinaan rakastuivat.

Kolmas kausi on muutenkin asetelmaltaan hieman erilainen, hyvällä tavalla. Merkittävin muutos on toki se, että aiempien kausien syksyinen ilmapiiri väistyy kesän tieltä. Kesäaurinko ja lämmin ilma tuovatkin mukanaan useita huvittavia, että mielenkiintoisia juonielementtejä.

Kauden pääjuoni sitoutuu vahvasti viime kaudella esitellyn öykkärin, Billyn, ympärille. Billyn esittäjä Dacre Montgomery nostaakin hahmonsa täysin uudelle tasolle. Aiemmin Power Rangers -elokuvassa nähty näyttelijä tekee huiman suorituksen ja saa katsojat välittämään Billystä aivan uudella tavalla.

Vaikka Montgomeryn hahmo onkin kiistatta kauden parasta antia, ei saa unohtaa muita näyttelijäkaartin jäseniä. Jokainen näyttelijä antaa kaikkensa hahmolleen. Juurikin tämän takia harmittaa, että aiemmilla kausilla suuremmassa roolissa olleet Nancy ja Jonathan saavat rikollisen vähän ruutuaikaa.

Kausi on kokonaisuudessaan kuitenkin täyttä timanttia. Suuri osa hahmoista rakentuu hienosti eteenpäin ja osa saa hienon päätöksen hahmoarkeilleen. Stranger Things on yhä paras syy olla Netflix-tilaaja.

Tähdet ★★★★★

YouTube video