Patrick Stewartin tähdittämä Star Trek: Picard loppuu yllättäen

Suosittujen hahmojen paluu.

Paramount+:n valikoimiin kuuluva Star Trek: Picard jatkuu pian toisen tuotantokautensa jaksoin. Ensitiedot sarjasta ilahduttivat erityisesti 1990-luvun taitteessa syntyneen Star Trek: The Next Generationin faneja, sillä se palautti Patrick Stewartin vanhaan tuttuun rooliinsa.

Uusi sarja on hellinyt fanikuntaa tuomalla iäkkään mutta edelleen määrätietoisen ja oikeudenmukaisen upseerin matkalle myös muita Star Trek: TNG -tähtiä Jonathan Frakesista Brent Spineriin. Kakkoskaudella joukon jatkoksi astuu odotetusti mm. Whoopi Goldberg. Vierailijoita eri jaksoihin riittäisi Star Trek -jatkumosta varmasti vieläkin useampia, mutta sarjan päätös häämöttää jo.

81-vuotias Stewart on vahvistanut tuoreessa haastattelussaan, että hän aikoo jättää tähtilaivojen komentajan osan taakseen. Star Trek: Picard saa vielä kolmannen kauden, mutta toisin kuin esim. Star Trek: TNG tai sen sisarsarja Star Trek: Voyager, Star Trek: Picardin ei ole tarkoitus jatkua enää kolmannen kauden jälkeen.

Ratkaisu on franchisen sisällä poikkeuksellinen, koska jopa alkuperäisen 1960-luvun Star Trekin käsikirjoituksessa puhuttiin viiden vuoden missiosta. Kyseinen sarja lopetettiin katsojamäärien romahdettua ohjelmakartan muokkauksen jälkeen myös kolmanteen kauteen. Fanien pyynnöstä sen hahmot jatkoivat kuitenkin seikkailujaan vielä animaatiosarjassa (1973 – 1975) ja elokuvissa.

 

Lähteet: SlashFilm, Screenrant