Picardin jälkeen – nyt huhutaan myös toisen tutun Star Trek -kapteenin paluusta

Paramount

Vanhoille hahmoille kysyntää.

Veteraaninäyttelijä Patrick Stewartin ikonisesti tulkitsema tähtilaivakapteeni Picard teki paluun televisioon viime vuonna. Tämä ei ollut ensimmäinen tutuista Star Trek -hahmoista, joka on tuli vuosien jälkeen takaisin ruutuihin. Picard on kuitenkin ensimmäinen franchisen hahmoista, joka on saanut omaa nimeään kantavan tv-sarjan. Nyt tuotantoyhtiö Paramountilla huhutaan olevan kiinnostusta palauttaa myös toinen vanha Star Trek -kapteeni ruutuihin.

Kyseessä on neljän kauden mittaiseksi jääneen Star Trek: Enterprise-sarjan (2001 – 2005) keulahahmo, kapteeni Archer. Näyttelijä Scott Bakulan tulkitsemalle Archerille ei aivan vielä pedata omaa sarjaa Picardin hengessä. Sen sijaan Archerille harkitaan alkuun cameo-roolia yhteen uudemmista Star Trek -sarjoista. Mikäli tämä sujuu hyvin, Archerille kehitellään lisää käyttöä.

Monista franchisen kapteeneista Archer ei kaikkein tunnetuimpia, sillä esim. Suomessa Enterprise -sarjaa ei ole esitetty ns. ilmaiskanavilla ollenkaan. Silti Archer sopii ehkä helpoiten tuoreempien Star Trek -sarjojen maailmaan, edustamansa aikalinjan takia. Lisäksi Scott Bakula on vielä alle 70-vuotias, kun taas esim. kuulumman kapteeni Kirkin näyttelijä, William Shatner, täyttää jo pian 90 vuotta.

 

Lähde: Cinemablend