Pieni Merenneito tehdään jälleen elokuvaksi – ohjaaja on aikamoinen yllätys

Uutta Peter Pan -elokuvaa tekevä Joe Wright on juuri jättäytynyt pois toisesta lasten satuun pohjautuvasta elokuvasta, eikä teekään pitkään vireillä ollut Pieni Merenneito -leffaa.

Sen sijaan ohjaajanpallille istahtaa aikamoinen yllätysnimi. Enemmänkin indie-leffoistaan ja omasta viipyilevästä tyylistään tunnettu Sofia Coppola on nimittäin kiinnitetty ohjaamaan tämä Hans Christian Andersenin maailmankuuluun satuun perustuva elokuva. Tämä on selvästi jotain uutta Lost in Translationin ja Somewheren kaltaisten elokuvien ohjaajalta.

Jo kolme käsikirjoittajaa on ehtinyt tehdä kierroksensa uuden Pieni Merenneito -käsikirjoituksen kanssa. Abi Morgan (Shame) kirjoitti ensimmäisen version, Kelly Marcel (Fifty Shades of Grey) toisen ja viimeisimmän takoi valmiiksi Caroline Thompson (Saksikäsi Edward, Painajainen ennen joulua).

Uuden elokuvan juonesta ei ole tihkunut mitään tietoa, mutta sen on sanottu pitävän kiinni alkuperäisen sadun traagisemmasta lopusta ja välttävän Disneyn siirappisempaa makua.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät jutut