Pihla Viitala rikossarjan pääosaan

Pihla Viitala nähdään kotimaisen rikossarjan pääosassa.

17.11.2016 09:34

Rike Jokela (Juoppohullun päiväkirja, Tatu ja Patu) ohjaa työnimellä Karppi kulkevan 12-osaisen rikosdraamasarjan. Saksalaisena osatuotantona toteutettavan sarjan päärahoittaja on Yle ja se nähdään kanavalla vuonna 2018.

Pihla Viitalan esittämä rikosetsivä Sofia Karppi palaa työhönsä Helsingin poliisin murharyhmään vuoden sapattivapaan jälkeen. Aviomiehen tapaturmainen kuolema on muuttanut Karpin elämän kertaheitolla. Hän on nyt leski ja kahden lapsen yksinhuoltaja.

Karpin ensimmäinen tehtävä murharyhmässä alkaa rutiininomaisena katoamistapauksena. Työparikseen Karppi saa nuoren Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen), joka on anonut siirtoa murharyhmään talousrikoksien puolelta. Mielipide-erot kärsimättömän ja käytännönläheisen Karpin kanssa alkavat välittömästi.

Tuuliselta rannalta löydetyt, kivelle siististi pinotut naisten vaatteet muuttuvat nopeasti murhamysteeriksi, kun rannan uumenista kaivetaan esiin naisen ruumis. Kyseessä on poliittista kiistelyä herättänyt alue, johon kaavaillaan pelkästä tuulivoimasta energiansa saavaa asuinaluetta.

Karppi aloittaa murhan tutkimukset, eikä arvaa mikä valtava vaikutus niillä on hänen oman elämänsä lisäksi useisiin yhteiskunnan eri kerroksissa toimiviin ihmisiin.

Sarjan pääosissa nähdään Viitalan ja Tilkasen lisäksi mm. Tommi Korpela, Jani Volanen, Jonna Järnefelt, Riku Nieminen, Pamela Tola, Pirjo Lonka ja Mikko Nousiainen sekä saksalainen August Wittgenstein, joka on nähty aiemmin muun muassa Tom Hanksin tähdittämässä Enkelit ja demonit -elokuvassa.

Lisää luettavaa