Pimeät puolet tunkevat pinnan alta Stephen Kingin tarinassa

21.5.2014 14:05

Vietin lapsuuteni pienessä maalaiskylässä. Se oli hyvä ja rauhaisa kasvuympäristö, mutta silti: mikäli taivaalta olisi pudonnut kalamalja ja sulkenut minut vangiksi tuppulan sisään, olisin taatusti tullut hulluksi.

Juuri niin kurjasti käy Under the Dome -sarjassa pienen amerikkalaiskaupungin asukeille. Eikä aikaakaan, kun ihmisten pimeät puolet alkavat tunkea pinnan alta esiin.

Valtaapitävät ovat mätiä ja virkavalta vietävissä. Yhteisön ainoa toivo lepää kaupunkiin eksyneissä muukalaisissa ja päähän potkituissa teineissä. Tuntuu, kuin olisi joutunut keskelle Stephen Kingin romaania – ja kas, sellainen sarjan takaa myös löytyy.

Mitään lajityyppiä mullistavaa psykologis-filosofista oivallusta ei maljan alla koeta. Paljon saakin jatkossa tapahtua, että kupu pysyisi kasassa kaavaillut viisi kautta.

Silti ekstroista päätellen taas kerran edessämme on tv-historian merkkipaalu. Kuvauksissa kaikilla oli huisin kivaa ja se Stephen King, siinäpä vasta hieno mies.

Janne Kaakko

Sarja ★★★
Ekstrat ★★★

Under the Dome – Kausi 1. Yhdysvallat 2013. Useita ohjaajia ja käsikirjoittajia, perustuu Stephen Kingin romaaniin. Pääosissa: Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Dean Norris, Natalie Martinez. Ikäraja 16. Dvd & Blu-ray. Julkaisupäivä 9.4.2014.

Lisää luettavaa