Pitkän uran luonut elokuvantekijä sanoo Hollywoodin tekevän yhden ”ison virheen”

Tuottajan mielestä Hollywoodissa pitäisi tehdä enemmän lapsilta kiellettyjä elokuvia.

Useita menestyselokuvia tuottanut Lorenzo di Bonaventura sättii THR:n haastattelussa varman päälle pelaavaa Hollywoodia, joka ei enää uskalla tehdä R-ikärajaluokituksen saavia elokuvia.

Bonaventura sanoo elokuvateollisuuden ottavan turpaan peleiltä ja televisiolta, koska studiopomot pelkäävät ottaa riskejä elokuvien kanssa.

”Olen pettynyt siihen, että vastauksemme noihin haasteisiin on ollut kaventaa tarjontaa. Eikä se ole mielestäni oikea tapa toimia. Olemme hylänneet nuoret miehet bisneksen kannalta. He tykkäävät R-luokituksen elokuvista. He olivat kaikista luotettavin yleisö 25-vuotisen urani aikana. Ja heistä on tullut vähemmät luotettavia, koska emme enää tee tuotteita heille. Se on iso virhe”, Bonaventura sanoo.

Pitkän uran tehnyt tuottaja pitää juuri ensi-iltansa saanutta, PG-13-luokitukseen tehtyä The Magnificent Seven -elokuvaa hyvänä esimerkkinä kompromisseistä.

”Se on täydellinen esimerkki siitä ajattelutavasta. Siinä ei ole mitään järkeä. Se saa minut jättämään elokuvan katsomatta. Ajatus siitä, että kärjistäminen ja kiistanalaisuus olisi jotenkin epätuottavaa on asia, jota hyljeksin täysin”, tuottaja ilmoittaa.

Bonaventura tunnetaan mm. elokuvista Shooter, Transformers, Side Effects ja R.E.D. Tuottajan uusin elokuva on Peter Bergin ohjaama Deepwater Horizon.

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut