Pyhän kirjan varjo palkittiin Moldovassa

27.5.2010 16:07

Arto Halosen ohjaama Pyhän kirjan varjo on palkittu JurnalTV:n erikoispalkinnolla sekä tuomariston kunniamaininnalla kansainvälisillä CRONOGRAF-dokumenttielokuvafestivaaleilla Moldovassa.

Festivaalin pääkilpailusarjaan oli valittu 27 elokuvaa 26:sta maasta.

Pyhän kirjan varjo on tutkimusmatka Turkmenistanin vakaviin ihmisoikeus- ja sananvapausloukkauksiin sekä diktatuuriin, jota suuret kansainväliset yritykset toiminnallaan edesauttavat pitämään pystyssä.

Aiemmin dokumentti on palkittu Ranskassa, Taiwanissa, Georgiassa sekä Turkissa. Euroopan elokuva-akatemia valitsi elokuvan Euroopan kymmenen parhaimman dokumenttielokuvan joukkoon vuonna 2008.

Pyhän kirjan varjo on ilmestymisensä jälkeen ollut esillä jo yli 90 kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Sitä on esitetty elokuvateatteri- tai tv-levityksessä jo yli 20 maassa, mm. yhdysvaltalaisella Sundance- sekä ranskalais-saksalaisella ZDF-ARTE -kanavilla. Elokuva esitetään nyt myös Moldovassa JurnalTV:ssä.

Like-kustantamo on julkaissut Kevin Frazierin ja Halosen kirjoittaman samannimisen kirjan, joka syventää elokuvan teemoja ja käsittelee kansainvälisen kaupan moraalia laajemminkin. Kirja on nyt julkaistu myös puolan kielellä. Kirja on saanut Puolassa laajaa mediahuomiota niin television keskusteluohjelmisssa kuin lehdistöarvioissakin.

Episodi/NH

Lisää luettavaa