Räjähtävän väkivaltainen Netflix-toimintaleffa kannattaa katsoa – ”Tälle toivoisi jopa jatko-osaa”

Netflix-uutuuden taistelukohtaukset on toteutettu mallikkaasti.

Netflix-toimintaleffan päähenkilö Sam (Karen Gillan) on salaperäisen Firman palkkalistoilla oleva ammattitappaja.  Hän ei ole antanut anteeksi samaa ammattia harjoittaneelle äidilleen (Lena Headey), joka 15 vuotta aiemmin katosi hänen elämästään.

Firman korkeassa virassa toimiva Nathan (Paul Giamatti) piti huolta tytöstä, jonka hän myös koulutti alalle.

Samin tuorein keikka menee pahasti pieleen ja tästä syystä hän saa tappajat peräänsä. Lisäksi hän sattui tappamaan pienen tytön (Chloe Coleman) isän ja Sam kokee olevansa vastuussa orvoksi jääneestä tytöstä.

Hän saa ainakin hetken aikaa olla se äiti, jota hänellä itsellään ei ollut. Tyttö osoittautuukin olevan varsin kekseliäs apu, mutta ilman ”kirjastonhoitajia” (Angela Bassett, Michelle Yeoh, Carla Gugino) heilläkään ei olisi mitään mahdollisuuksia. Jättimäisen kirjaston uumeniin on piilotettu sadoittain aseita, joita tarvitaan ammattitappajien armeijaa vastaan.

Komediallisena toimintaelokuvana Gunpowder Milkshake on yllättävän väkivaltainen, mutta Netflixin ei tarvitse ikärajoista niin välittää.

Taistelukohtausten koreografiat ovat huippuluokkaa (Michelle Yeoh ei ole palkattu rooliinsa turhaan), ja naisten näkökulmasta toimintaleffoja tehdään muutenkin harvakseltaan. Tälle toivoisi jopa jatko-osaa.

Tähdet ★★★★

Tero Heikkinen

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut