Rajoitusten takia DocPoint järjestetään tänäkin vuonna verkossa

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään valtakunnallisena verkkofestivaalina 31.1.–6.2.2022. Vallitsevien rajoitusten puitteissa yleisöfestivaalin toteuttaminen ei ole mahdollista.

10.1.2022 14:00

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on perjantaina 7.1.2022 jatkanut Uudellamaalla järjestettäviä yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia kahdella viikolla 31.1.2022 saakka.

Rajoitukset estävät kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet.

DocPoint-festivaalia on valmisteltu pitkään Helsingin elokuvateattereissa ja verkossa järjestettävänä hybridifestivaalina.

Voimassa olevien rajoitusten johdosta elokuvateattereissa tapahtuvan yleisöfestivaalin järjestäminen ei ole mahdollista, joten DocPoint 2022 järjestetään verkkofestivaalina 31.1.–6.2.2022.

Monet kuluneen vuoden suurimmista dokumenttielokuvatapauksista on jo varmistettu festivaalin verkko-ohjelmistoon.

Näihin lukeutuvat esimerkiksi Isisin orjuuttamien jesidinaisten pelastusoperaatiosta kertova Hogir Hirorin Sabaya sekä Elokapina-liikkeen synnystä kertova Maia Kenworthyn ja Elena Sanchez Bellot’n Rebellion.

Ohjelmistossa on useita elokuvia, jotka kilpailevat parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkinnosta.

DocPointin ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan torstaina 20.1. kello 12.00.

Järjestäjien mukaan suuri muutos paikalliseen yleisöfestivaaliin on se, että verkkofestivaalina DocPoint on vielä selkeämmin valtakunnallinen festivaali. Elokuvat, keskustelut ja muut verkkolähetykset ovat katsottavissa kaikkialla Suomessa.

Festivaalilla palkitaan paras kotimainen dokumenttielokuva ja paras kansainvälinen dokumenttielokuva.

Myös edellinen DocPoint järjestettiin verkkofestivaalina.

Lisää luettavaa