Rakastettu David Attenborough uskoo ettei ilmastokatastrofia pystytä enää pysäyttämään: uhkana siviililevottomuudet, massapakolaisuus…

Attenborough on pessimistinen.

1.12.2019 15:00

Metro UK uutisoi luonto-ohjelmien todellisen legendan, sir David Attenboroughin haastattelusta.  Hän oli kertonut tv-uutisten haastattelussa, että ilmastokatastrofia ei pystytä enää pysäyttämään. Attenborough on juontaja, luonnonhistoroitsija ja antropologi.

Attenborough vastasi 11-vuotiaan kysymykseen, mikä on pahin asia mikä hänen elämässään tapahtuu, jos emme saa ilmastonmuutosta kuriin. ”Luulen, että suuren mittakaavan siviililevottomuudet, massapakolaisuus. Luulen, että löydämme tarpeeksi ravintoa, mutta se ei välttämättä olisi sellaista, jonka tekisimme vapaavalintaisesti.”

Haastattelija kysyy onko liian myöhäistä pysäyttää ilmastonmuutos. ”On lian myöhäistä kääntää se. Ei vain minun elinaikanani, mutta myös seuraavassa. Luulen, että voimme vain toivoa, että saamme sen hidastumaan, ja hidastumaan merkittävän paljon.”

Attenborough’n mukaan on hyvin vaikea havaita poliitikoilta oikeaa toimintaa. Hän on myöskin hyvin pessimistinen tulevaisuudesta. ”En usko, että asiat muuttuvat paremmaksi. Uskon, että voimme hidastaa asioita muuttumasta pahemmiksi.”

Lisää luettavaa