Terry Gilliam kritisoi John Cleesea ja poliittista korrektiutta: ”Ainoa julkkis johon luotan tänä päivänä on David Attenborough”

Gilliam avoimena.

27.9.2019 23:30

The Guardian kertoo Terry Gilliamin olevan hyvin eri linjoilla Python-kollegansa John Cleesen kanssa. Brexitiä kannattava Cleese joutui aiemmin tänä vuonna kritiikin kohteeksi sanoistaan, ettei Lontoo ole enää englantilainen kaupunki.

Gilliam sanoi haastattelussa, että ainoa julkinen henkilö johon hän voi nykyisellä poliittisella ilmastolla luottaa on David Attenborough. Gilliam kritisoi myös poliittista korrektiutta nykypäivän komediassa, kuten myös ystävänsä Cleesen maailmankatsomusta.

”Rakastan Johnia valtavasti, mutta ei voi kun olla erimieltä hänen maailmankatsomuksensa kanssa”, Gilliam kertoo. ”John ei ole muuttunut. Hän on vain lihonut, siinä kaikki.”

Poliittisesta korrektiudesta hän kertoi seuraavaa: ”Komedialla ei ole mitään tekemistä sukupuolen tai minkään kanssa. Siinä on kyse hyvästä kirjoittamisesta ja siksi ihmisiä palkataan. Ei siksi että he ovat tietyn värisiä tai tiettyä sukupuolta. Onko se hauska on ainoa asia mitä pitäisi kysyä.”

Kuvassa Gilliam The Man Who Killed Don Quixote kuvauksissa

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia