Huh! Nyt on teoria: Heath Ledger lainasi Jokeri-maneerinsa ja -puheensa huumepäissään sekoilleelta muusikolta? Katso video

Christopher Nolanin Yön ritari on yksi rakastetuimpia supersankarielokuvia. Eikä ihme, sillä Heath Ledger tekee siinä uskomattoman roolisuorituksen Jokerina.

Seuraavanlainen, ja melko hyvin perusteltu, teoria leviää tällä hetkellä netissä.

Heath Ledger oli australialainen. Vuonna 1979 australialainen Don Lane haastatteli eksentristä jenkkimuusikkoa Tom Waitsia omassa show’ssaan. Waits on haastattelussa erittäin sekavan oloinen. Helle on varmaan sekoittanut poloisen pään.

Haastattelussa Waits puhuu ja käyttäytyy kuin Ledgerin Jokeri.

Teoriaa ei voi tietenkään todistaa todeksi, koska Ledger kuoli traagisesti juuri ennen Yön ritarin ensi-iltaa vuonna 2008. Saattaahan se olla, ettei pelkästään tämä haastattelu inspiroinut Ledgeriä, vaan näyttelijä oli myös Waitsin fani. Ledgerhän ohjasi myös lukuisia musiikkivideoita ja oli muutenkin suuri musiikin ystävä.

Waits muuten näytteli Ledgerin viimeiseksi jääneessä elokuvassa, Terry Gilliamin The Imagination of Doctor Parnassuksessa.

Katso Waitsin haastattelu alta. Lisää Waitsille Jack Nicholsonin Jokeri-nauru ja siinähän se Ledgerin Jokeri on. Hämmentävää!

YouTube video

Lähde: A.V. Club

Aiheeseen liittyvät jutut