Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ja muut tähdet kieltäytyivät kehutun draaman pääosista – kukaan ei halunnut tehdä Oscareita voittanutta leffaa

”He kaikki sanoivat ei.”

Ohjaaja Gus Van Sant paljasti Indiewiren haastattelussa, että Brad Pitt ja Leonardo DiCaprio kieltäytyivät rooleista Brokeback Mountain -elokuvassa.

Van Sant oli aikoinaan kiinnitetty Brokeback Mountainin (2006) ohjaajaksi, mutta lopulta kahden miehen romanssista kertovan elokuvan ohjasi Ang Lee. Kun Van Sant oli vielä mukana projektissa, hänellä oli vaikeuksia löytää näyttelijöitä elokuvan pääosiin.

– Kukaan ei halunnut tehdä sitä. Työskentelin sen kanssa ja minusta tuntui siltä, että me tarvitsimme todella vahvan näyttelijäkaartin, kuten todella kuuluisan näyttelijäkaartin. Se ei toiminut. Kysyin tavanomaisilta valinnoilta: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon, Ryan Phillippe. He kaikki sanoivat ei, Van Sant totesi.

Heath Ledger ja Jake Gyllenhaal esittivät lopulta pääosia Brokeback Mountainissa, joka nappasi kahdeksan Oscar-ehdokkuutta ja voitti palkinnot parhaasta ohjauksesta, parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta ja parhaasta musiikista.

Lähde: Indiewire