Nicolas Cage haluaisi jatkaa Heath Ledgerin jalanjäljissä: ”Olen aina pitänyt itseäni hyvänä sarjispahiksena”

Nicolas Cage on legenda. Oscar-voittajasta b-luokan leffojen hulluksi. Ehkä näissä haaveissa on sittenkin jotain perää, kun sitä tarkemmin ajattelee.

Nicolas Cage pitää itseään täydellisenä Jokerina. Cagella on pitkä historia supersankarileffoissa, joten kyllä hän varmaan tietää mistä puhuu. Vai?

Cage on Teräsmiehen superfani, ja oli aika, kun Tim Burton halusi hänet Teräsmiehekseen. Tänä vuonna Cage pääse vihdoinkin näyttelemään Teristä. Rooli on tosin vain äänityö tulevaan DC-animaatioon Teen Titans GO! To The movies.

Hän oli myös ehdolla perutun Batman Unchainedin Scarecrow’ksi sekä Sam Raimin Hämähäkkimiesleffojen Green Gobliniksi.

Lopulta Cage päätyi näyttelemään Ghost Rideria kahteen antisankarin omaan leffaan. Leffat olivat surkeita mutta ainakin Cage on erinomaisen maaninen hahmossaan.

Cage oli myös Big Daddy hienossa Kick-Ass-leffassa. Roolissaan hän kanavoi sisäistä Adam Westin Batmania.

Cage on lähiaikoina ilmaissut halunsa näytellä jotain pahisroolia supersankarileffasssa.

– Vaikka supersankaripäiväni ovatkin jo ehkä ohitse, olen silti aina pitänyt itseäni hyvänä Jokerina. Ajattelen itseäni myös erinomaisena pahiksena jossain Marvel-leffassa, esimerkiksi Doctor Doomina. Toisaalta joutuisin silloin pitämään maskia, mutta se tarina, miten Doctor Doomista tuli pahis on kiehtova. Haluaisin tehdä jonkinlaisen pahisroolin, Cage kertoo JoBlon haastattelussa.

Erityisesti Jokeri olisi Cagen mieleen.

– Se olisi täydellinen tilaisuus vetää entistä hullumpi rooli kuin mitä olen koskaan aikaisemmin tehnyt.

Aiheeseen liittyvät jutut