Rakastetun kasarifantasian jatko: Val Kilmerin hahmoa ei olekaan kuopattu?

Hollywood-tähden terveydentila asetti haasteita uutuussarjalle.

27.11.2022 18:32

Syövän takia oman äänensä menettänyt Val Kilmer näyttelee edelleen, vaikka se onkin haasteellisempaa. Sen takia Kilmerin rooli esim. Top Gun: Maverickissa jäi hyvin lyhyeksi.

Kilmer haluttiin mukaan myös lähipäivinä Disney Plus -suoratoistopalvelussa käynnistyvään Willow-fantasiasarjaan. Olihan hänen hahmollaan, ritarinarvonsa menettäneellä miekkasankari Madmartiganilla, merkittävä rooli alkuperäisessä Willow-elokuvassa. Pandemian keskellä kävi kuitenkin selväksi, ettei Kilmer olisi pystynyt matkustamaan kuvauksiin Walesissa.

Jo alkuperäisessä elokuvassa tarinan nimikkohahmoa näytellyt Warwick Davis ikävöi kollegaansa uutuutta tehdessä:

– Ei mennyt päivääkään, etten olisi ajatellut häntä kuvauksissa. Hän oli niin mahtava tyyppi. Kun itse olet 17-vuotiaana ja sellaisessa isossa elokuvassa, pääroolissa, siinä on paljon paineita fyysisesti ja henkisesti, tehdä työ hyvin. Val oli aina valmiina keventämään tunnelmaa, tavallaan auttamassa minua eteenpäin. […] Olen hänelle siitä paljon velkaa.

Showrunner Jonathan Kasdan paljastaa, ettei Kilmerin Madmartigania kuitenkaan jätetty täysin pois uutuussarjasta. Hänen mukaansa Kilmerin kanssa käytiin neuvotteluja, ja tähti oli halukas osallistumaan sarjaan.

– Ei olisi ollut oikein tarinalle, että Madmartigan olisi kuollut, Kasdan toteaa.

Kasdanin mukaan hahmo ”tulee takaisin” sarjan lopulla ja samalla jää ovi auki jatkolle. Vaikka itseään Madmartigania ei siis vielä tässä vaiheessa nähdä, hänen henkeään pidetään yllä. Warwick Davisin ohella tuttuun rooliinsa palaa sarjassa Joanne Whalley, jonka näyttelemällä Sorshalla ja Madmartiganilla oli kuumia tunteita toisiaan kohtaan. Uutena hahmona mukana seikkailee Kit, kaksikon tytär, jota näyttelee Ruby Cruz (Mare of Easttown).

 

Lähteet: Movieweb, The Guardian

Lisää luettavaa