Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kevätsesonki Season Film Festival alkaa torstaina

Laatuelokuvien kevätkautta kirkastava Season Film Festival järjestetään neljättä kertaa 31.3.–3.4. Helsingin Kinopalatsissa. Ohjelmistossa nähdään 18 pitkää elokuvaa ja kuusi lyhytelokuvaa yhteensä 40 näytöksessä. Festivaalin avaa Ranskan Oscar-ehdokas Mustang.

Festivaali ottaa varaslähdön ilmaisnäytöksellä keskiviikkona klo 19 Kirjasto 10:ssä. Näytös esittelee uusia ja ajankohtaisia kotimaisia lyhytelokuvia. Hienovaraisella otteella ihmisyyttä käsittelevien elokuvien joukossa nähdään muun muassa Kun maailma tuli kylään -dokumentti, joka näyttää kuinka hiljainen pikkukylä herää eloon ja löytää yhteishengen pakolaisvirran myötä.

Avajaispäivä torstai käynnistyy Kinopalatsissa FeMale Comedy -seminaarilla, joka kysyy, määrittääkö sukupuoli asioita joille nauramme. Keskustelemassa ovat mukana muun muassa Heli Sutela, Kari Ketonen ja Miira Karhula. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä Women in Film & Television Finland ry:n, Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry:n, Finnkinon ja WIFT Nordicin kanssa.

Lauantaina ennakkonäytöksenä nähtävä, tositapahtumiin pohjaava Suffragette muistuttaa, kuinka radikaalein keinoin naiset ovat joutuneet ajamaan oikeuksiaan. 1910-luvun Iso-Britanniaan sijoittuvan elokuvan johtohahmoina nähdään muun muassa Carey Mulligan ja Meryl Streep. Näytöksen jälkeen Naisasialiitto Unioni järjestää keskustelutilaisuuden feministisestä politiikasta ennen ja nyt.

Festivaali saa vieraakseen Song of the Sea -elokuvan irlantilaisohjaaja Tomm Mooren. Moore valloittaa kaikenikäiset katsojat kelttiläisiin kansantaruihin pohjautuvilla, lumoavan kauniilla animaatioillaan, jotka käsittelevät herkästi ihmisten suhdetta niin luontoon kuin toisiinsa. Ainutlaatuinen animaatiojälki on huomattu myös maailmalla, sillä sekä Seasonissa nähtävä Song of the Sea että ohjaajan aiempi työ The Secret of Kells ovat olleet parhaan animaation Oscar-ehdokkaina. Moore on paikalla kaikissa elokuvansa näytöksissä, jonka lisäksi hän tapaa yleisöä lauantain näytöksen jälkeen.

Kanadalais-ranskalainen Marie-Josée Croze nähdään pääosassa Mikko Kuparisen suomalais-liettualaisessa, maailmalla jo useaan otteeseen palkitussa 2 yötä aamuun -elokuvassa (kuvassa). Croze on romanttisessa draamassa vastaparina Mikko Nousiaiselle ja paikalla elokuvan sunnuntain näytöksessä.

Linkki: Festivaalin kotisivu

Lähde: Festivaalitiedote

(Episodi/JH)