Ranskan César-ehdokkaina isoja nimiä – edustettuna myös Hollywood

29.1.2015 17:13

Ranskan Oscarit tai Jussit, miten asian haluaakaan ilmaista, jaetaan helmikuun 20. päivä. Tämä on César-palkinnoille juhlavuosi, sillä palkinnot jaetaan järjestyksessään 40. kerran.

Tänä vuonna ehdokkaina on paljon isoja nimiä. Esimerkiksi Twilight-tähti Kristen Stewart on ehdolla parhaasta naissivuosasta Oliver Assayasin elokuvasta Clouds of Sils Maria. Elokuva kilpailee myös muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan ohjauksen kategorioissa.

Bertrand Bonellon Palme d’Or -ehdokas Saint Laurent on samaten ehdolla sekä parhaaksi elokuvaksi, että ohjaukseksi. Mielenkiintoista on myös se, että parhaan miespääosan kategoriassa kilpailee kaksi muotisuunnittelija Yves Saint-Laurentin näyttelijää: Gaspard Ulliel Saint Laurentista, sekä Pierre Niney, Jalil Lespertin elokuvasta Yves Saint Laurent.

Ranskan suurimpia nimiä on ehdolla myös parhaasta naispääosasta: Juliette Binoche (Clouds of Sils Maria), Catherine Deneuve (In the Courtyard), sekä Oscar-ehdokkuudenkin roolistaan napannut Marion Cotillard (Kaksi päivää, yksi yö).

Myös Oscar-ehdokas Timbuktu kilpailee parhaan elokuvan Césarista.

Kristen Stewartin lisäksi Hollywood näkyy vahvasti myös parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriassa: viime vuoden parhaan elokuvan Oscarilla palkittu 12 Years a Slave, sekä tämän vuoden pystiä janoavat Boyhood ja The Grand Budapest Hotel. Muita ehdokkaita kategoriassa on Puolan Oscar-ehdokas Ida, Cannesin Palme d’Or -voittaja Winter Sleep, Mommy, sekä Kaksi päivää, yksi yö.

Kunnia-Césarilla palkitaan tänä vuonna Peter Franzéninkin kanssa pian ilmestyvässä The Gunmanissa näytellyt Sean Penn.

Kuvassa Kristen Stewart ja Juliette Binoche elokuvasta Clouds of Sils Maria.

Lähde: Deadline

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa