Spoilerivaroitus: Rautaistuimella tyhjää – Game of Thrones-tähti lopettaa näyttelemisen

Suositun HBO-sarjan tähti Jack Gleeson, 21, aikoo lopettaa näyttelijänuransa sarjan jälkeen. Hän näyttelee sarjassa kuningas Joffrey Baratheonia.

Gleesonin hahmo Joffrey on piloille lellitty ja julma kuningasperheen lapsi, joka nousee sarjan alkuvaiheilla valtaistuimelle hänen isänsä kuoltua. Hahmo on pitkin sarjaa aiheuttanut suuria tunteita ja noussut katsojien keskuudessa ylivoimaisesti vihatuimmaksi hahmoksi.

Gleeson on kertonut ennenkin ettei nauti julkisuudesta, eikä aio jatkaa näyttelemistä Game of Thrones-pestinsä jälkeen. Näyttelemisen Gleeson aloitti 8-vuotiaana. Vuosien varrella rakkaasta harrastuksesta on tullut hänelle työ.

”Kun jostakin tulee sinulle elanto, se muuttaa suhteesi siihen täysin.”, Gleeson kertoi Entertainment Weeklyn haastattelussa.

Meneillään olevalla neljännellä tuotantokaudella Gleesonin hahmo myrkytetään omissa häissään ja Joffrey Baratheonin lyhyt valtakausi saadaan päätökseen.

Gleeson itse tiesi hahmon kohtalosta alusta lähtien.

”Kävin lukemassa hahmokuvaukset netistä kun sain roolin”.

Tammikuussa Gleeson oli puhumassa Oxfordin yliopistolla julkkiskulttuurista, jonka hän näkee suositussa tv-sarjassa näyttelemisen huonona puolena.

(Episodi/JMH)

Aiheeseen liittyvät jutut