Ridley Scottin Mooses-elokuva etsii Ramsesta – ehdolla olevaa näyttelijää haukutaan liian vaaleaksi

15.8.2013 11:50

Ridley Scottin (Gladiator) raamatullisen Exodus-elokuvan näyttelijäspekulaatiot ovat herättäneet boikottihuutoja verkon mielipideosastolla.

The Hollywood Reporter kertoo, että Christian Balen (Yön ritari) Mooses on saamassa kampittajakseen Joel Edgertonin (Warrior) esittämän Ramseksen. Vihjailut vaalean aussinäyttelijän hypystä Egyptin faarao Ramseksen rooliin saivat närkästyneen vastaanoton Hollywood Reportin jutun alta löytyvällä kommenttipalstalla. Yleisö kehottaa kommenteissa muun muassa boikotoimaan elokuvaa, tutustumaan historiaan ja ylipäätään hankkimaan rooliin tummemman olemuksen omaava näyttelijä.

Kommenttien aatteet ovat hyviä, mutta toisaalta, mikä estäisi tuotantotiimiä kaatamasta litraa maskeerausväriä Edgertonin niskaan? Onhan noita muodonmuutoksia nähty Tropic Thunderin Robert Downey Juniorista ja siniseksi muuttuneista X-Men-näyttelijöistä lähtien.

Steven Zaillianin (Gangs of New York) käsikirjoitusta hyödyntävä Exodus valmistuu ensi vuoden jouluksi. Kunhan näyttelijät on valittu ja tuotanto pyörähtää liikkeelle, elokuvaa tullaan kuvaamaan Englannissa, Espanjassa ja Marokossa.

Kuva Edgertonin viimeisimmästä elokuvasta, The Great Gatsby – Kultahatusta (2013).

(Episodi/JSV)

Lisää luettavaa