Robert De Niro vertaa Trumpia mielisairaaseen hahmoonsa Taksikuskissa: hän on täysin sekaisin

You talkin’ to me?

Valkokangaslegenda, kahden Oscarin voittaja Robert De Niro lyttää suoralta kädeltä republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin, uutisoi Variety.

”Se mitä hän on sanonut on täysin hullua, naurettavaa, asioita joita ei pitäisi edes… Hän on täysin sekaisin”, De Niro sanoi Sarajevon elokuvafestivaaleilla, jossa hänet palkitaan elämäntyöstään.

 

De Niro vertasi Trumpia Travis Bickleen, hahmoonsa Martin Scorsesen legendaarisessa, 40 vuotta täyttäneessä Taksikuski -elokuvassa. ”Yksi tärkeimmistä asioista minulle oli lopun ironia, kun [Bickle] on palannut ajamaan taksia, juhlittuna, mikä tavallaan on asiaankuuluvaa myös tänä päivänä.”

Hän jatkoi vertaustaan: ”Ihmisten kuten Donald Trumpin ei kuuluisi olla siellä missä hän on, joten… Luoja meitä varjelkoon.” De Niron sanat saivat yleisön puhkeamaan raikuviin suosionosoituksiin. Toissa viikolla maailmalla kohistiin Clint Eastwoodin sanoista, jossa hän totesi valitsevansa mielummin Trumpin ehdokkaakseen kuin demokraattien Hillary Clintonin. Lue Episodin juttu aiheesta täältä.

Viime viikolla muun muassa Meryl Streep kertoi olevansa järkyttynyt ystävänsä, Hiljaiset sillat -vastanäyttelijänsä kommenteista, ja sanoi haluavansa vaihtaa Eastwoodin kanssa muutaman sanan.

Kuva elokuvasta Taksikuski

Aiheeseen liittyvät jutut