Robin Williamsin vähälle huomiolle jäänyt testamentti ainoa laatuaan

31.3.2015 17:37

Ei ole tavatonta että kuolleen henkilön omaisuudesta aletaan riidellä. Viime vuonna kuolleen näyttelijä Robin Williamsin lapset ja leski tosin eivät kiistele rahasta, vaan henkilökohtaisesta omaisuudesta, kuten valokuvista ja vaatteista. Media uutisoi konflikteista mielellään, ja sen jalkoihin onkin jäänyt eräs mielenkiintoinen ja ennenkuulumaton kohta Williamsin testamentista.

Hollywood Reporter uutisoi, että näyttelijä testamenttasi oman nimensä, nimikirjoituksensa ja kuvansa perustetulle Windfall Foundation -hyväntekeväisyysorganisaatiolle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että organisaatio pitää huolen ettei ainakaan 25 vuoteen Williamsia käytetä mainoksissa tai häntä ei saa herättää ”digitaalisesti henkiin” elokuvassa.

Toisaalta mikäli Windfall Foundation niin päättää, Williams voidaan edelleen nähdä tukemassa erinäisiä hyväntekeväisyyskohteita joita mestari eläessäänkin kannatti, kuten lääkärit ilman rajoja, AIDSin vastainen työ, Make-a-wish -säätiö ja niin edelleen.

Tämän kaltaisia testamentteja ei olla ennen nähty, asianajaja Laura Zwicker huomauttaa. Ainoastaan tiettyjä tuotemerkkejä on kuulemma kartettu aiemmin ja kielletty mainostaminen esimerkiksi Coca-Colan mainoksissa.

Williams teki eläessään paljon hyväntekeväisyystyötä. Hänen sydäntään lähellä olivat erityisesti kodittomat ja heidän oikeutensa. Ei voi jälleen muuta todeta, kuin että maailma menetti suuren taiteilijan ja erittäin hyvän miehen.

Kuva elokuvasta Taivaan tuolla puolen.

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa