Rocketman saamassa hyvin korkean ikärajan – Haluttiin ensin sensuroida alastomuuden ja kokaiinin takia

Pian ensi-iltansa saava elokuva on leikkausvaiheessa.

Dexter Fletcherin ohjaama Rocketman kertoo legendaarisen Elton Johnin tarinan. Hollywood Repoterin mukaan elokuva on saamassa R-luokituksen, eli elokuva olisi alle 17-vuotiailta kielletty. Bohemian Rhapsody aiheutti aiemmin suurta porua, kun rajuimmat kohtaukset Freddie Mercuryn elämästä oltiin jätetty pois tai siloteltu niin, että elokuvan ikäraja pysyisi maltillisena.

Elton John, joka toimii myös yhtenä elokuvan tuottajista, on itse antanut Rocketmanin tekijöille vapaat kädet: ”Kertokaa kaikki. Tehkää niin kielletty-elokuva kuin tarvitsee.”

The Guardianin mukaan Paramount olisi kuitenkin toivonut, että elokuvasta olisi leikattu kohtaus pois, jossa Taron Egertonin näyttelemä John ja Richard Maddenin näyttelemä John Reid makaavat sängyllä ja heidän paljaat takapuolensa näkyvät. Kyseisessä kohtauksessa ei näytetä yhdyntää, mutta Paramountin mukaan kohtaus on ”riittävän raju”, jotta elokuva kiellettäisi alle 13-vuotiailta.

Elokuvaa parhaillaan leikkaava ohjaaja Fletcher kommentoi Twitterissä kuitenkin seuraavaa: ”Näen paljon spekulaatiota ROCKETMANISTA!! Se on hyvä! Se ei ole vielä valmis, joten ei ole muuta kuin huhuja. Se on ollut ja tulee aina olemaan estoton musikaalifantasia, jota Paramount ja tuottajat intohimoisesti tukevat ja uskovat.”

Läheisen lähteen mukaan elokuvantekijät ja Paramount ovat kuitenkin käyneet keskusteluja rakkauskohtauksesta, jossa sanotaan toistuvasti F-sana, nähdään pikaisesti paljasta pintaa ja joku vetää kokaiinia. Rocketmanissa tullaan kuvaamaan myös rocktähden holtitonta päihdeongelmaa.

Aiheeseen liittyvät jutut