Roskaleffalegenda Lloyd Kaufman muistaa Suomesta lämmitetyt jalkakäytävät

18.3.2014 13:07

1960-luvulta lähtien elokuvien parissa työskennellyt ja legendaarisen Troma-studion perustanut Lloyd Kaufman saapuu 9.–13. huhtikuuta järjestettävän Night Visions -festivaalin vieraaksi Helsinkiin. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tuottaja-ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä vierailee Suomeen.

– Olin siellä ensimmäisen kerran ehkä kymmenen vuotta sitten Make Your Own Damn Movie -kirjani julkistuskiertueen yhteydessä. Siksi tiedän, että teillä on lämmitetyt jalkakäytävät! Kaufman kertoo puhelimitse Troman toimistolta.

Festivaalilla esitetään Troma-elokuvista Poultrygeist: Night of the Chicken Dead vuodelta 2006 sekä uunituore Return to Nuke ’em High vol 1, Class of Nuke ’em High -klassikon onnistuneen uudelleenfilmatisoinnin ensimmäinen osa.

Kaufman muistaa hyvin myös suomalaisen Marko Mäkilaakson, joka oli mukana Poultrygeistin tuotannossa.

– Tunnen hänet oikein hyvin, energinen ja mukava mies. Mutta Poultrygeistin tuotanto oli painajaista. Sen Making of oli pakkokatsottavaa kaikille Return to Nuke ’em High -leffaan osallistujille, jotta he tietäisivät mitä on luvassa.

Kaufman hämmästyy kuullessaan, että Mäkilaakso on juuri tehnyt menestyneen lastenelokuvan Ella ja kaverit 2: Paterock.

– Hän ei maininnut mitään sellaisesta viimeksi jutellessamme, onpa hän vaatimaton, Kaufman toteaa ja nauraa sitten ajatukselle, että Mäkilaakso häpeää enemmän lastenelokuvan tekeistä kuin Troma-menneisyyttään. Mahdollisille Troma-neitsyille, joille Night Visions on ensimmäinen kosketus tallin leffoihin, hän toteaa:

– Elokuviamme voi rakastaa tai vihata, mutta ainakaan niitä ei unohda!

Lisätietoja Night Visions -festivaalista: www.nightvisions.info

 

Lisää luettavaa