Rowan Atkinson aiheutti somemyrskyn, koska vastustaa tulevaa vihapuhelakia

Mr. Bean haluaa sananvapautta.

Mr. Bean -legenda Rowan Atkinson on aiheuttanut kunnon somemyrskyn, koska hän vastustaa Skotlannin tulevaa vihapuhelakia. Vastustajien joukossa on 20 muutakin näkyvää kulttuurihahmoa ja taiteilijaa.

Atkinson ja muut lakia vastustavat henkilöt julkaisivat avoimen kirjeen Humanist Society Scotlandin nimissä, jossa he kertovat vastustavansa Skotlantiin aiottua vihapuhelakia, koska se uhkaa sananvapautta.

Laki mahdollistaa tuomion jopa siinä tapauksessa, että jakaa tai pitää hallussaan jonkun toisen luomaa materiaalia, joka tuomitaan ongelmalliseksi.

Humanist Society Scotland on huolissaan sananvapauden tilasta, mikäli tällainen laki menisi läpi. Heidän mielestään se estäisi rationaalisen keskustelun, jolla on tärkeä rooli sivistysyhteiskunnassa.

Heidän mielestään jokaisella ihmisellä pitäisi olla oikeus kritisoida eri ideoita, filosofioita ja uskontoja, jotta demokraattinen yhteiskunta voisi kukoistaa.

Kirjeen allekirjoittaneisiin kuuluvat muun muassa ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell, filosofia professori AC Grayling ja teatterikäsikirjoittaja Alan Bissett.

Lähde: The Scottish Sun

Aiheeseen liittyvät jutut