Ruotsalaisdekkarin filmatisointia ei nähdä Intiassa

2.2.2012 11:37

Vastikään viisi Oscar-ehdokkuutta napannutta, David Fincherin ohjaamaa ja Stieg Larssonin Millennium-trilogian ensimmäiseen kirjaan perustuvaa trilleriä The Girl with the Dragon Tattoo ei tulla näkemään Intian valkokankailla.

Elokuvan tuotantoyhtiö Sony Pictures perui elokuvan suunnitellun helmikuun julkaisun sen jälkeen, kun Intian elokuvien ikärajoja valvova keskuslautakunta vaati kaikkiaan viisi The Girl with the Dragon Tattoon kohtausta leikattavaksi ennen kuin se olisi päässyt paikallisten teattereiden valkokankaille. Sekä Sony että ohjaaja Fincher olivat muutoksia vastaan ja päättivät perua Intian ensi-illan kokonaan.

Paikalliset sensorit pitivät ongelmallisena elokuvan useita seksiä sekä seksuaalista väkivaltaa sisältäviä kohtauksia. Elokuvan tekijöiden mielestä kohtaukset ovat ehdottoman tärkeitä tarinankerronnan kannalta ja että niiden postaminen olisi pahasti rikkonut elokuvan kokonaisuutta.

Kuuleman mukaan Intian keskuslautakunta oli kuitenkin sanonut, että sumennuksen käyttäminen kohtauksissa olisi riittänyt, sillä seksiä ja väkivaltaa enemmän kohtauksissa häiritsi alastomuus. Kuvasumennusta käytettiin sittemmin elokuvan Japanin ensi-iltaan viime maanantaina tulleessa versiossa.

The Girl with the Dragon Tattoo sai Suomessa ensi-iltansa 21. joulukuuta viime vuonna. Elokuvan pääosissa nähdään muun muassa Daniel Craig ja Rooney Mara.

Lähde: Hitfix

[arvio linkki=”http://www.episodi.fi/the-girl-with-the-dragon-tattoo-16820/” teksti=”The Girl with the Dragon Tattoo”]

 

Lisää luettavaa